Reklama
 
Blog | Matěj Novák

Evžen Tung

Možná by se slušelo, abych dříve, než zde uveřejním nějaké dílo E. Tunga, představil tohoto autora samotného.

Před několika málo lety vstoupil do mého života Evžen Tung. Bylo to nečekané, překvapivé, ale fajn. Nevinný nápad dvou kluků přerostl v nový fenomén, v něco velkého, nového, v něco, co každého pohltí. Člověk se tím musí nechat naplnit aby pochopil podstatu. Kdo by snad nechtěl hledat hlubší smysl E. Tunga, nemusí, stačí se nechat unášet na vlně čehosi, co E. Tung vytváří. Ten, kdo hlubší smysl hledat bude, bude překvapen, že vlastně žádný hlubší smysl není. I když možná nějaký najde…ale to zjevně nebylo prvotním záměrem.

E. Tung není skutečnou osobou, ale jen duševním odkazem Váji a Karty. Je to imaginární jedinec, který si však žije nezávisle na svých „stvořitelích“ a v průběhu času se více či méně projevuje v našem reálném světě. I když právně, biologicky ani fyzicky nikdy neexistoval a asi ani existovat nikdy nebude, každý, kdo s ním přijde do styku, z něj cítí život a pozitivní energii. Jeho okolí je naplněno něčím, co nemohu dost dobře popsat, ale doufám, že si to sami jednou zažijete. To, co dělá Evžena Tunga Evženem Tungem, je Vája, Karta, dobrá nálada a sranda.

Ve svém dosavadním imaginárním životě se Evžen zabýval všemi obory, kterými se zabývat dá. Vytvořil mnoho dodnes platných nebo pravdivých, ale dnes ještě nedoceněných koncepcí a teorií napříč všemi vědeckými odvětvími. Mohlo by se zdát, že jde o napodobeninu Járy Cimrmana, leč tak tomu není. Evžen Tung nebyl vymyšlen, tak jako tomu bylo u Járy, ale vyplynul a vyvstal nezávisle na vůli jeho milých, lidských zprostředkovatelů. Proč a jak vlastně přišel na svět není známo ani mě, ale jeho poslání je jasné…těm, kdo ho znají, určitě – a ostatní to nezajímá.

Pokud máte ten dojem, a to se Vám nedivím, že jste se s Tungem setkali poprvé v tomto příspěvku, vyvedu Vás z omylu. Evžen Tung vymyslel a poprvé použil slovo KOBLIHA. Dnes je zažité a proto si to ti, kterým tento fakt není znám, nepřipouštějí. Ale je to tak, a když se zamyslíte, zjistíte, že mám pravdu. Dříve se koblize říkalo „sladká koule s marmeládou vevnitř“, ale Evžen Tung stvořil mnohem praktičtější název.

Uvidíme, jestli budete mít Evžena Tunga rádi tak, jako já…

Reklama